Γλωσσολογία

Courses by InstructorBase

Όνομα

ΒΙΚΥ ΓΚΙΩΝΗ

Τοποθεσία

ΑΘΗΝΑ

Σύντομο βιογραφικό

BCom in Finance – University of Melbourne
BA in Criminology – University of Melbourne

Η Βίκυ γεννήθηκε, έζησε και εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Αυστραλία. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και Εγκληματολογία στη Μελβούρνη. Με τα άπταιστα Ελληνικά και Αγγλικά της δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο της στον χώρο της μετάφρασης. Αρχικά διοχέτευσε τις γνώσεις και ικανότητές της στη μετάφραση οικονομικών, χρηματοοικονομικών και κοινοτικών κειμένων.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό και τη μετάφραση προς τα Αγγλικά των ειδήσεων για την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Εργαζόμενη στους ρυθμούς που απαιτεί η online μετάφραση της ειδησεογραφίας, χειρίστηκε και συνεχίζει να χειρίζεται με άνεση ένα ευρύ φάσμα κειμένων, από πολιτική επικαιρότητα μέχρι θέματα αθλητικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη μετάφραση ως ελεύθερη επαγγελματίας. Οι τομείς εξειδίκευσής της είναι η ιατρική μετάφραση (αποκλειστική συνεργάτης μεγάλου ιατρικού ομίλου), η τεχνική μετάφραση και η οικονομική μετάφραση (εξωτερική συνεργάτης μεγάλου τραπεζικού ομίλου).

Η Βίκυ διδάσκει τη χρήση CAT Tools και μετάφραση προς τα Αγγλικά στο πρόγραμμα αγγλικής μετάφρασης και στο πιστοποιημένο σεμινάριο οικονομικής ορολογίας για μεταφραστές & διερμηνείς. Επίσης διδάσκει στο σεμινάριο υποτιτλισμού, ενώ είναι υπεύθυνη του ακαδημαϊκού συντονισμού των προγραμμάτων με σπουδές εξ αποστάσεως.

Email: vicky@glossologia.gr

Instructor

Speciality

OUR ELEARNING COURSES MANAGER

2016©glossologia.gr - All rights reserved

X